Congressen
Online Kenniscarrousel Dubbele Diagnose 2021
Op 1 juli organiseerde het LEDD opnieuw een kenniscarrousel. Vanwege alle beperkingen die Covid met zich meebracht is er in 2020 geen landelijke bijeenkomst geweest, maar begin 2021 besloten we niet langer te wachten en een online (en gratis) versie van het kenniscarrousel te organiseren. Dat blijkt een juiste beslissing geweest te zijn! Uit de evaluatie blijkt dat meer dan 86% van de aanwezigen zelfs een voorkeur heeft voor een online dagdeel. Ook het programma is heel goed geëvalueerd.
Hier zijn de hand-outs, linken en filmpjes van de presentaties te vinden:
- Motiveren van cliënten en hulpverlener – Jannet de Jonge, Associate professor/GZ psycholoog, Hogeschool van Amsterdam/Dimence Verslavingspsychiatrie
- Vergroten van cliënt weerbaarheid; SOS training – Marleen de Waal, GZ-psycholoog i.o., senior onderzoeker, Ark
- Van (zelf)stigma naar empowerment – Reversible Spoken Word – Roy Leunen – Samen Sterk zonder Stigma
- Pitches recent en lopend onderzoek LEDD
- Kan dat: een rookvrije DD afdeling? – Arjen Neven, psychiater CDP, Fivoor
- Dubbele diagnose woonvormen – Caroline van Loon, Verpleegkundig specialist, Emergis
Kenniscarrousel Dubbele Diagnose 18 april 2017
Het Landelijk Expertisecentrum Dubbele Diagnose (LEDD) organiseerde op 18 april een kennis-update voor hulpverleners die werken voor cliënten met een dubbele diagnose, het gelijktijdig optreden van stoornissen in middelengebruik en psychische problemen. Het was een afwisselende en enthousiasmerende dag met korte lezingen, filmfragmenten, discussies, pitches en meet the expert-tafels over complexe casuïstiek.
Klik hier voor het programma
Klik hier voor de presentaties en linken naar de filmpjes